KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ | 7 KASıM 2019

Orhangazi Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın Başkanlığında Meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

Orhangazi Belediyesine ait Örnekköy Mahallesi konağı altında bulunan dükkânın Fatih Mahallesi ve Örnekköy Mahallesi Muhtarlık hizmet binası olarak kullanılmak üzere tahsis edilmesi amacıyla hukuk komisyonuna havale edildi. 82 nolu Meclis kararında alınan hürriyet mahallesi 188 ada 5 parsel sayılı 15000 m² taşınmazın üzerine “Sentetik Zeminli Futbol Sahası” yapılmak üzere 49 yıllık Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğüne 2 yıl içinde inşaata başlamadığından yer tahsisinin iptali hukuk komisyonuna havale edildi. Orhangazi Beleyesine ait 16 SAD 55 ve 16 RCY 19 plakalı iki aracın tamiri ekonomik olmadığından dolayı, araçların ihale ile satışının yapılması veya MKE’ye verilme zorunluluğu bulunan hurda araç kapsamında değerlendirmesi için plan ve bütçe komisyonuna havalesi yapıldı. Yenisölöz Mahallesi Belediye caddesinde bulunan sağlık hizmetlerinde kullanılan 4 ve 6 nolu bağımsız bölümlerin Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesi konusu Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Orhangazi Belediyesi meclis toplantısında Kütüphane Müdürlüğü kapatılıp Yazı İşleri Müdürlüğüne, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü kapatılıp İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü kapatılıp Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlanması ve bu 3 müdürlüğe ait müdür kadrolarının iptal edilmesi konusu da mecliste oy birliği ile kabul edildi.

10/09/2019 tarih ve 63 sayılı Meclis kararına istinaden 31/10/2019 tarihinde son bulan, Pazar yeri devir işlemlerinde  %30 indirim yapılması hususunun 30/11/2019 tarihine kadar uzatılması kararı plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Arapzade mahallesinde bulunan 631 ada 1,2,3,4,7,8,9,10,11 ve 632 ada 1,2,3,4,5,7,8 parsel sayılı taşınmazların bulunduğu yapı adasında yapılaşmaya esas plan değişikliği imar komisyonuna havale edildi.

Orhangazi Belediyesinin Kasım Ayı Meclis toplantısına ek gündem maddesi olarak gelen Üreğil, Gemiç, Yeniköy ve Arapzade Mahallelerinde 4 ayrı arsanın satışının yapılması için de yetki alındı. Arsa satış yetkisi oy çokluğu ile kabul edildi.